Platform over technologie en uitvoering van beton

Een overzicht van innovatieve recyclingsmethoden
Kunnen we van betonpuin weer nieuw grind, zand en bindmiddel maken?
Gert van der Wegen

di 11 februari 2020
artikel

In Nederland wordt betonpuin al meer dan twintig jaar volledig hergebruikt, maar wel voornamelijk als funderingsmateriaal in de GWW-sector en slechts beperkt als toeslagmateriaal in beton. Door het gehalte aan cementsteen in het betongranulaat substantieel te verlagen, worden de eigenschappen van het daarmee vervaardigde beton verbeterd, wat de toepassing ervan zal bevorderen. Het ideale plaatje zou zijn dat we uit betonpuin schoon zand en grind kunnen maken en van de resterende cementsteen nieuw bindmiddel. Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van recyclingsmethoden komt dit ideale plaatje in zicht.

Volledig
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld u
aan bij ons netwerk.

Reacties

Hans de Wit - Vulkan-Europe bv 11 mei 2020 10:09

Als in het te recyclen betonpuin een wapening was gebruikt van basaltvezel-wapening staven , dan wordt het recyclen nog een stuk eenvoudiger . Basaltvezel staven zijn samengesteld uit een epoxy en basaltvezels. Basaltvezel zijn 100% basalt-steen maar nu niet in een gekristalliseerde structuur maar een amorfe structuur. De vezel heeft hierdoor bijzondere eigenschappen gekregen zoals 2,5 x sterker dan staal en 4 x lichter dan staal en nog veel meer positieve dingen zoals een heel lage CO2 footprint.

Janssens Johnny. - B. Mixbeton be 16 februari 2020 09:55

Zie er mooi uit

xMet het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren