Platform over technologie en uitvoering van beton

Cursus Rekenen aan duurzaamheid onderbouwd

di 24 sept 2013

Bouwen met een zo laag mogelijke milieubelasting staat bovenaan op de agenda van de betonwereld. In het laatste kwartaal van dit jaar worden onder meer de resultaten zichtbaar van twee belangrijke initiatieven op dit gebied. Allereerst wordt de tweede fase afgerond van de Stufib/Stutech-studiecel Duurzaamheid; daarnaast komt ook de CUR-ontwerptool 'Groen beton' beschikbaar. De eendaagse cursus 'Rekenen aan Duurzaamheid van Beton' op donderdag 3 oktober 2013 neemt alvast een voorschot op beide initiatieven.

De Stufib/Stutech-studiecel richt zich voornamelijk op het bundelen van alle huidige inzichten en ervaringen en het effect van methoden/maatregelen op de CO2-reductie en impact hiervan op het bouwproces. In de tweede fase ligt de nadruk op de invloedsfactoren vanuit materiaaltechnologie, uitvoeringsmethoden en ontwerpkeuzes. Het rapport bevat onder meer zestien uitgewerkte praktijkvoorbeelden en geeft aldus handen en voeten aan de theorieën van duurzaam bouwen.

De CUR-ontwerptool maakt het rekenen aan duurzaamheid mogelijk voor een groot publiek. Hiervoor is onder meer een handzaam spreadsheet ontwikkeld. Deze ontwikkeling wordt branchebreed ondersteund door BFBN, Cement&BetonCentrum, CRH, CURNET, Heijmans, Nibe, Rijkswaterstaat. SGS Intron en VOBN. De verwachting is nu dat de branche hiervan op grote schaal gebruik gaat maken.

Om u op het rekenen aan duurzaamheid van beton voor te bereiden, organiseert de Betonvereniging op donderdag 3 oktober alvast een eendaagse cursus. Tussen 14.00 uur en 21.00 uur nemen vier docenten u mee aan de hand van hun ervaringen en specialismen. Aan het eind van de dag mag u zelf rekenen!

Meer informatie: www.betonvereniging.nl

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren