Platform over technologie en uitvoering van beton

CSC verder gegroeid in 2019

vrij 20 dec 2019

Na een succesvolle start in 2017 en een grote vlucht in het eerste jaar, is de Concrete Sustainability Council (CSC) afgelopen jaar nog verder doorgegroeid. Inmiddels telt Nederland 147 keurmerkhouders. Het CSC-certificaat garandeert een duurzame productie van beton.

“De betonsector wordt steeds duurzamer. Niet alleen de producerende bedrijven, maar ook de toeleverende industrie. CSC is het bewijs dat de sector verduurzaamt en op weg is de klimaatdoelstellingen te halen,” aldus Remco Kerkhoven van CSC-NL en Betonhuis, kenniscentrum op het gebied van duurzaam bouwen met beton. Het CSC-certificaat biedt een afnemer zekerheid over een duurzame, verantwoorde herkomst van gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Het maakt de CO2-reductie inzichtelijk. Voor een producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Het CSC-certificaat helpt zo bij het verbeteren van de duurzaamheid in de gehele bouwketen. Het CSC-keurmerk heeft een internationale status en wordt erkend door internationaal duurzame beoordelingsmethoden zoals BREEAM en DGNB.

Keurmerkhouders mogen het keurmerk CSC alleen voeren, als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. Voor betonproducenten zijn er vier certificatieniveaus: brons, zilver, goud en platina. Voor leveranciers zijn de niveaus brons en zilver maixmaal haalbaar. Bij de certificering worden de fabrieken beoordeeld op hun prestaties op vier aspecten: beheer, milieu, sociaal en economisch. Samen geven die een beeld in hoeverre bedrijven zich inspannen om de CO2-voetafdruk van beton terug te dringen en oog hebben voor de omgeving en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het certificeringssysteem in Nederland wordt vertegenwoordigd door Betonhuis in Woerden. Veel betonbedrijven die zijn aangesloten bij Betonhuis zijn processen aan het verduurzamen. Door het vastleggen van deze processen in het CSC-systeem komen er nog meer ideeën voor verbeteringen. Sommige worden meteen ingevoerd, andere komen in de beleidsplannen te staan voor de nabije toekomst. In Nederland is CSC-NL de regionale systeembeheerder van de internationale CSC-regeling. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificatie-instellingen, Kiwa, SGS en SKG-IKOB.

Voor meer informatie over een CSC-certificering, ga naar www.csc-nl.nl.

Bron: Betonhuis

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren