Platform over technologie en uitvoering van beton

BREEAM erkent CSC-certificatie

ma 12 feb 2018

Het certificatiesysteem CSC-NL is door BREEAM officieel als keurmerk opgenomen. Een belangrijke stap voor dit initiatief voor verantwoorde inkoop, productie en levering van beton.

CSC is een certificeringssysteem gericht op verantwoorde herkomst voor beton, cement en toeslagmaterialen. Het moet leiden tot het versnellen van verduurzaming van beton en maatschappelijk verantwoorde processen binnen de cement- en betonsector. Afhankelijk van de prestaties kunnen leveranciers op verschillende niveaus een CSC-certificatie halen, van brons tot platina.

BREEAM

BREEAM is een gezaghebbende methode voor duurzaamheidsbeoordeling van gebouwen. De methode werkt op basis van punten. Om dergelijke punten te verkrijgen, kunnen specifieke producten worden gedekt door een milieubeheersysteem (EMS) of een certificeringssysteem voor verantwoorde sourcing (RSCS). 

In BREEAM-NL is de CSC-certificatie van toepassing bij de credit MAT 5 - Onderbouwde herkomst van materiaal. Met CSC-gecertificeerd beton van alle beschikbare niveaus (brons en hoger) kan een score-niveau van 5 punten worden gehaald.

Meer informatie

Lees meer over de relatie BREEAM en beton in het Betoniek-artikel Milieuprestaties beton beoordeeld. Meer over CSC staat op www.csc-nl.nl.

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren