Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Arjan Habraken Constructeur van het Jaar

30 oktober 2020

Tijdens Building Holland Digital op 29 oktober zijn de Constructeur van het Jaar en het Talent van het Jaar 2020 bekendgemaakt. Arjan Habraken (SIDStudio) mag zich een jaar lang Constructeur van het Jaar noemen en Marijn Bruurs (Witteveen + Bos) krijgt de titel Talent van het Jaar. Prijzen die bijna ieder jaar worden uitgereikt door de branchevereniging VNconstructeurs.

"Welkom mensen thuis", lacht Willem van Dijk (dagvoorzitter en bestuur VNConstructeurs). Vanaf het podium van Building Holland Digital wordt de Constructeur en het Talent van het jaar zo bekend gemaakt. "Waarom is de constructeur zo belangrijk?", vervolgt Van Dijk. "De constructeur heeft een heel belangrijke rol in de maatschappij. Het moet veilig zijn, het moet ecologisch verantwoord zijn en het moet duurzaam zijn. Het is belangrijk dat we de zichtbaarheid van de constructeur vergroten. Daarom is een prijs als de Constructeur van het Jaar en het Talent van het Jaar zo belangrijk."

Voorgangers
Kort lichten de twee talenten van 2019 toe hoe zij het jaar hebben ervaren. Koen van Doremaele en Patrick van Dodewaard mochten zich anderhalf jaar lang talent van het jaar noemen. Koen: "Het was hartstikke leuk, maar daarnaast is het belangrijk dat zulke verkiezingen door blijven gaan. Het was mooi dat we columns mochten schrijven voor Cement waardoor we een prominente rol in de constructeurswereld kregen. Ook kregen we veel mooie en leuke reacties. Familieleden en vrienden hadden opeens interesse in wat een constructeur precies doet. Dat hadden ze daarvoor niet", lacht de constructeur van BAM Infra. 

Talent van het jaar
Noortje de Geus, juryvoorzitter, vertelt over de zichtbaarheid van de constructeur. "Deze is niet altijd even groot, daarom is deze prijs zo belangrijk. De jeugd heeft de toekomst. Er staan hier vandaag jonge vakmensen op het podium die met slechts een paar jaar werkervaring zich al goed hebben geprofileerd in de constructeurswereld. De genomineerden voor Talent van het Jaar 2020 waren Marijn Bruurs (Witteveen + Bos) en Ferdinand van den Brink (Ballast Nedam Construction). Marijn Bruurs ging er met de prijs vandoor. "Het is een enorme eer, het is de kers op de taart", vertelt Bruurs. 

Constructeur van het Jaar
NIet veel later komen Dirk Rinze Visser (Buro Happold) en Arjan Habraken (SIDStudio) het podium op, de genomineerden voor Constructeur van het Jaar. Net als de talenten hebben zij een vlog opgenomen over hun werkzaamheden en specialisatie. Na het voorlezen van de juryrapporten komt naar voren dat Arjan naar huis gaat met de prijs. 

Eerdere winnaars

Constructeur van het Jaar
2020 – Arjan Habraken – SIDStudio
2018 – Hubert Kuijpers – Pieters Bouwtechniek
2017 – Pim Peters – IMd Raadgevende Ingenieurs
2016 – Jan Peeters – Fibercore Europe
2015 – Maurice Hermens – Royal HaskoningDHV & Frank Kaalberg – Witteveen + Bos
2014 – Johan Galjaard – ABT
2013 – John Kraus – Royal HaskoningDHV
2012 – Lázló Vákár – Movares

Talent van het Jaar
2020 – Marijn Bruurs – Witteveen + Bos
2019 – Koen van Doremaele – BAM Infra & Patrick van Dodewaard – IMd Raadgevende Ingenieurs
2018 – Roy Crielaard – Heijmans
2017 – Steven Schoenmakers – Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
2016 – Marloes van Loenhout – Ingenieursbureau gemeente Amsterdam
2015 – Frank Huijben – Hogeschool Rotterdam

Meer informatie

Constructeur van het Jaar 2020 wordt georganiseerd door VNconstructeurs, in samenwerking met Building Holland, KPE groep en het Hoger Technisch Instituut (HTI).

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren