Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Christian Louter nieuwe hoogleraar Constructief Ontwerpen TU Delft

11 januari 2022

Prof.dr.ir. Christian Louter is op 1 januari begonnen als hoogleraar Structural Design & Building Engineering op de faculteit Civiele Techniek aan de TU Delft. Hij volgt prof.ir. Rob Nijsse op.

Louter keert terug naar de universiteit waar hij zijn wetenschappelijke carrière begon. Na een studie Bouwkunde met specialisatie Bouwtechnologie, promoveerde hij in 2011 cum laude op het onderwerp glasconstructies; opvallend genoeg ook het specialisme van zijn voorganger. Na zijn promotie ging hij aan de slag als onderzoeker bij de École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL). In 2015 keerde hij terug naar Bouwkunde, bij de vakgroep Krachtswerking in Gebouwen. Vervolgens werd hij in 2019 aangesteld als hoogleraar Bouwconstructies aan de TU in Dresden. En nu maakt nu dus weer de overstap naar Delft, dit maal naar de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Hier gaat hij zich vooral richten op veilige, slimme en duurzame constructies. Net zoals bij zijn voorgaande posities, streeft Louter daarbij naar een nauwe samenwerking met de bouwpraktijk.

Naast zijn werk als onderzoeker en docent is Louter ook actief op tal van andere vlakken. Zo is hij hoofdredacteur van het internationale journal Glass Structures & Engineering en lid van de redactie van Architecture, Structures and Construction. Daarnaast is hij mede-organisator van de internationale Challenging Glass Conference en lid van diverse internationale commissies, zoals de Eurocode commissie Structural Glass.

Voor meer informatie over Louter zie https://www.tudelft.nl/staff/christian.louter/

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren