Platform over technologie en uitvoering van beton

Bruggendag 2019 in Jaarbeurs Utrecht

do 21 feb 2019

Zoals gebruikelijk in maart organiseert de Bruggenstichting haar Bruggendag. Dit jaar niet op de gebruikelijke locatie, maar in de Jaarbeurs in Utrecht. 14 maart vindt de Bruggendag plaats. Onder meer circulair bouwen, de vervangingsopgave voor Rijkswaterstaat en de instorting van de brug in Genua staan centraal. De datum: donderdag 14 maart, van 11 uur tot 18 uur.

Het is dit keer in hoofdzaak een op de toekomst gerichte bijeenkomst over de opgave waar Nederland op het gebied van de bruggenbouw voor staat en hoe verschillende partijen en de Bruggenstichting daarin een rol moeten gaan vervullen.

Omdat het programma al in een vroeg stadium moet worden vastgelegd, zijn onderstaande programmaonderdelen/sprekers onder voorbehoud aangekondigd. .

Duurzaamheid en circulair bouwen
Frederieke Knopperts, Programmamanager Circulaire Economie Rijkswaterstaat zal het hebben over Duurzaamheid en circulair bouwen. Klimaatverandering en uitputting van onze grondstoffen leiden er toe dat we op een revolutionair andere wijze moeten nadenken over de inrichting van onze leefomgeving, waaronder de te ontwerpen, de te bouwen en de te beheren bruggen.

Hoe ver zijn wij van Genua verwijderd?
Vaste Cement-columnist Dirk Rinze Visser van Buro Happold spreekt over constructieve veiligheid, normering en de beoordeling van de conditie van bruggen vanuit internationaal perspectief.

Vervangingsopgave en de Bouwagenda
Koene Talsma, lid Taskforce Bouwagenda en voormalig lid Raad van Bestuur Dura Vermeer, behandelt de vervangingsopgave. Waar staan twee jaar na de start van de Bouwagenda en wat zijn de huidige inzichten met betrekking tot de urgentie van de vervangingsopgave ten aanzien van bruggen?

De opgave voor Rijkswaterstaat
Op welke manier heeft Rijkswaterstaat de vervangingsopgave opgepakt en tot welke inzichten heeft dit geleid voor de programmering van nieuwbouw en beheer van bruggen?

Meer informatie en aanmelden
Meer weten over de bruggendag of jezelf aanmelden kan via www.bruggenstichting.nl.

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Seminar Breedplaatvloeren

Op 18 september bespreken we samen de gevolgen van de nieuwe rekenregels voor de beoordeling van bestaande gebouwen met breedplaatvloeren. Zorg dat je erbij bent!

Meld je aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren