Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

BetonTranslate vertaalt Engelse woorden uit de beton- en constructiewereld

24 februari 2023

Deze week is de nieuwe website BetonTranslate.nl live gegaan. BetonTranslate is hét woordenboek Nederlands - Engels en Engels - Nederlands voor woorden uit de beton- en constructiewereld. De tool biedt een alfabetisch overzicht van de meest voorkomende Engelse en Nederlandse begrippen, met vertaling.

Het woordenboek is gratis toegankelijk op www.betontranslate.nl. Als bronnen voor BetonTranslate zijn onder meer woordenlijsten van de TU Delft, diverse normen en het BetonLexicon gebruikt. Sommige woorden zijn voorzien van een knop ‘BetonLexicon’. Van deze woorden is verdiepende informatie terug te vinden in het BetonLexicon.

Gezamenlijk initiatief

BetonTranslate is een gezamenlijk initiatief van de beton-, de wapenings- en betonreparatiesector. Het woordenboek is samengesteld door Betonhuis, Betonvereniging, Vereniging van Gecertificeerde BetonReparatiebedrijven, Vereniging Wapeningsstaal Nederland en Aeneas Media, dezelfde partijen die ook voor het succesvolle BetonLexicon verantwoordelijk zijn. Uitgever is Aeneas Media, bekend van onder meer de kennisplatforms Cement en Betoniek.

Levend document

Om BetonTranslate actueel te houden, wordt het woordenboek regelmatig bijgewerkt en uitgebreid. Heb jij suggesties voor wijzigingen of begrippen die je in het betonwoordenboek wilt laten opnemen? Stuur dan een e-mailbericht naar klantenservice@aeneas.nl onder vermelding van ‘toevoeging BetonTranslate’.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren