Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / / Artikelen

Betonprijs 2021

Hanneke Schaap - 1 juli 2022

Tijdens het Beton Event op 14 juni zijn de winnaars van de 22e editie van de Betonprijs bekendgemaakt. De prijs werd in zes categorieën uitgereikt: Bestaande bouw, Civiele bouw, Duurzame bouw, Grensverleggende bouw, Utiliteitsbouw en Woningbouw. Twee genomineerde projecten werden beloond met een eervolle vermelding van de jury.

De prestigieuze Betonprijs wordt sinds 1979 elke twee jaar toegekend aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector. De van november 2021 uitgestelde uitreiking vond plaats tijdens de 64e editie van het Beton Event (voorheen de Betondag) in de iconische Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Voor de Betonprijs 2021 werden door de jury 56 inzendingen beoordeeld, waarvan 15 projecten werden genomineerd. De winnaars ontvingen uit handen van jurylid Machteld Kors een unieke betonnen trofee.

Bestaande bouw

Transformatie gebouw Hoog Lindoduin, Den Haag
In de categorie Bestaande bouw heeft het project Transformatie gebouw Hoog Lindoduin Den Haag gewonnen. Bij dit project, ingediend door ABT, is een werkwijze toegepast waarbij de samenwerking tussen oud en nieuw beton tot een verbeterd gebouw heeft geleid. Volgens de jury laat Lindoduin met de nieuwe, grotere balkons en esthetische gevelbekleding op overtuigende wijze zien dat doorsnee woongebouwen een hoogwaardiger tweede leven kunnen krijgen. “Robuust beton toont hier zijn aanpasbaarheid en zijn potentiële duurzaamheid. Een voorbeeld om te volgen."

Transformatie Hoog Lindoduin

Opdrachtgever: Vestia
Architect: Splinter Architecten
Constructieadviseur: ABT
Aannemer: BAM Wonen
Prefab beton: HCI
Voorspantechniek: Normtec & Pieters Bouwtechniek

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren