Platform over technologie en uitvoering van beton

Betoniek Vakblad is uit en gaat over Dag van de Betontechnologie

vrij 31 maa 2017

Betoniek Vakblad 2017/01 is vandaag verschenen en staat geheel in het teken van de Dag van de Betontechnologie. Komende week verschijnen alle artikelen in dit nummer op internet. Deze artikelen geven informatie over de verschillende lezingen die tijdens deze dag zijn gehouden.

Op de Dag van de Betontechnologie zijn honderddertig geïntreseerden afgekomen. De organisatie, de Betonvereniging, is tevreden: ongeveer hetzelfde aantal als bij de eerste editie van het evenement, twee jaar geleden.  

Naast de lezingen werd er ook bezoek aan de brug de Lentloper en de zand- en grindwinlocatie in Bemmel gebracht. De dag werd door oud-minister prof. dr. Jacqueline Cramer van de Universiteit Utrecht afgesloten.

Hoofdredacteur van Betoniek, Hans Kooijman, over de Dag van de Betontechnologie: Op zoek naar duurzame grenzen

De tweede Dag van de Betontechnologie is een feit. Op donderdag 30 maart j.l. verzamelde een ruime vertegenwoordiging van professionals zich op Front Lent. Dit keer niet om onze grenzen te verdedigen, maar om samen op zoek te gaan naar nieuwe duurzame grenzen bij ontwerp, technologie en uitvoering van betonconstructies.

Een mooie dag waarvan de ochtend actief werd ingevuld met een beeld van ons materiaal vanaf de bron, bij de zandwinning van K3Delta, tot aan het prijswinnende eindproduct van bruggen in het project Ruimte voor de Waal. Mooie locaties die veel inspiratie bieden voor het verkennen van de grenzen in de circulariteit van beton en de houdbare toekomst van ons land.

De inleidingen van prof. Klaas van Breugel en prof. Dave Blank zetten ons in Fort Lent direct aan de gang met een waaier van aspecten over de houdbaarheid en maakbaarheid van ons materiaal. Het belang van de goede samenwerking tussen ontwerper, technoloog en uitvoerder kwam in de middag uitvoerig aan de orde in de vier paralelsessies. In deze aflevering van ons vakblad is over elk van deze sessies een artikel opgenomen.

Inspirerende en bevlogen lezingen van Maurice Hermens, constructeur van het jaar 2015, en prof. Jacqueline Kramer sloten het formele deel af. Een duidelijke visie op betontechnologie en duurzaamheid in de toekomst met een ruime blik vooruit richting 2050.

Terugkijkend op deze Dag van de Betontechnologie blijft het boeiend om te zien hoe snel nieuwe inzichten in duurzaamheid zich ontwikkelen, zowel in verantwoord materiaalgebruik als op het gebied van de spreekwoordelijke onverwoestbaarheid van beton.

Laten we er samen naar blijven streven om beton in plaats van ’grijs’ ook een ’groen’ begrip te laten worden.

Hans Kooijman

Hoofdredacteur Betoniek Vakblad

Voor reacties: hanskooijman@betoniek.nl

 

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren