Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / / Artikelen

Betoniek Standaard 16/25 - Ontkistingstijdstip

Wanneer mag de kist er af? - 16 augustus 2018

'Wanneer mag de kist er af?' Da's een vraag die vaak wordt gesteld. Want in de meeste gevallen geldt voor het bouwproces: hoe vroeger de bekisting van een verhardende betonconstructie kan worden verwijderd, hoe beter. Er kan dan namelijk worden doorgegaan met het bouwproces. Maar bijna iedereen weet ook dat de bekisting ? met oog op de kwaliteit van de constructie ? niet te vroeg mag worden verwijderd. Dus daarom de terechte vraag: Wanneer mag de kist er af?

Eigenlijk kun je de vraag ‘Wanneer mag de kist er af?’ op twee manieren zien:
1. Onder welke voorwaarden mag de kist er af?
2. Op welk tijdstip mag de kist er af?

In feite is het antwoord op de tweede vraag het belangrijkst voor het bouwproces. Maar het tijdstip waarop de bekisting mag worden verwijderd, wordt bepaald door het antwoord op de eerste vraag. En die voorwaarden – of eisen – om te mogen ontkisten, hangen af van allerlei aspecten die relevant kunnen zijn. We kunnen dit ‘vertalen’ naar een stappenplan, als hulpmiddel voor de aannemer. Met dit stappenplan kan het tijdstip worden bepaald waarop de bekisting van een specifieke betonconstructie mag worden verwijderd. In deze Betoniek introduceren we het stappenplan en behandelen we de verschillende stappen. Op www.betoniek.nl doorlopen we het aan de hand van een voorbeeldsituatie.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren