Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / / Artikelen

Betoniek Standaard 16/24 - Carbonatatie onder de loep

Een gedetailleerde beschrijving van het fenomeen carbonatatie - 26 april 2018

In gewapend beton werken beton en staal uitstekend samen: het staal levert de benodigde treksterkte en het beton levert de druksterkte en het beschermt het staal tegen corrosie. Door de reactie tussen beton en CO2 uit de lucht, een proces dat carbonatatie wordt genoemd, kan de beschermende werking van beton echter verloren gaan en de wapening gaan roesten. Gezien het belang van carbonatatie voor de levensduur van beton gaan we in deze Betoniek uitgebreid in op dit fenomeen. Eerst duiken we de chemie in en bespreken uitvoerig het carbonatatieproces zelf. Daarna wordt ingegaan op de invloed van betonkwaliteit en omgevingscondities op de snelheid waarmee carbonatatie plaatsvindt.

Lees over (alleen voor leden, want inloggen is vereist):

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

WIllaert Dries - Odisee Hogeschool 03 juni 2021 15:02

wou dit artikel eens lezen omdat ik in de examenperiode examen betontechnologie heb en niet echt vond wat ze precies bedoelden met carbonatatie.

x Met het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren