Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Beton Event 2021 gaat hybride

22 oktober 2021

Het Beton Event, hét evenement van de (beton)bouwsector in Nederland, wordt dit jaar in hybride vorm georganiseerd. Op woensdag 17 november presenteert de Betonvereniging een volledig online kennisprogramma en op donderdag 18 november worden de deuren van de Van Nelle Fabriek in Rotterdam geopend voor een fysieke ontmoetingsdag.

Al meer dan 60 jaar vindt in november het Beton Eevent plaats, tot 2020 bekend als de Betondag. Het is de plek waar professionals uit de (beton)bouw elkaar ontmoeten, je bedrijven kunt bezoeken en kunt deelnemen aan het congresprogramma.

Thema
Vorig jaar stond het thema ‘Panorama Beton, De Verdieping’ centraal op het volledig online Beton Event. Met deze keuze haakte de organisatie in op het overheidsthema ‘Panorama Nederland’. Daarin moedigde het College van Rijksadviseurs (CRa) aan om met een overkoepelende blik te kijken naar de inrichting van ons land voor de komende dertig jaar tot aan 2050. In de editie van dit jaar verdiepen we ons verder op de 4 subthema’s:

  • Klimaatadaptatie
  • Energietransitie
  • Verstedelijking
  • Circulariteit

De programmacommissie heeft per thema een inhoudelijk programma samengesteld.

Frans Timmermans
In de huidige samenleving zijn we continue bezig met verbetering van klimaat, duurzaamheid en reductie van allerlei afvalstoffen. Dit heeft ook veel betrekking op de betonsector. Het evenement wordt op 17 november daarom afgetrapt met een lezing van Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie. De Europese Green Deal, klimaatneutraliteit en de emissiereductiedoelstelling zijn slechts een greep uit zijn verantwoordelijkheden. Naar aanleiding van zijn lezing wordt in de uitzending verder gepraat over de praktische toepasbaarheid voor de publieke en private sector. Wat betekent dit voor onze branche?

In de sessies die hierop volgen wordt ingegaan op onderwerpen als de toekomst van de stad, uitdagende projecten die gebouwd zijn in wereldsteden, slimme bouwlogistiek in theorie en uitvoering, de transitie van de markt en natuurlijk klimaatbestendige en duurzame projecten.

Fysieke dag: 18 november
Donderdag 18 november staat weer in het teken van elkaar fysiek ontmoeten. In de Van Nelle Fabriek in Rotterdam presenteren partners hun bedrijf en kunnen bezoekers netwerken op het netwerkplein. Daarnaast kun je op deze dag een inhoudelijke sessie volgen.

Ook vindt dit jaar de uitreiking van de Betonprijs weer plaats. Deze prijs wordt sinds 1979 elke twee jaar uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector. Er zijn zes categorieën: bestaande bouw, civiele bouwwerken, duurzame bouw, grensverleggende bouw, utiliteitsbouw en woningbouw.

Tickets Beton Event 2021
Het Beton Event 2021 is toegankelijk voor alle professionals uit de beton(bouw)sector. Tickets voor het online kennisprogramma op 17 november en de live netwerkdag op 18 zijn verkrijgbaar op betonevent.nl. Toegang tot de Van Nelle Fabriek is alleen mogelijk met een vooraf aangeschaft ticket en een geldig corona toegangsbewijs. Er worden geen tickets aan de deur verkocht. 

Studenten van alle studiejaren zijn ook dit jaar weer van harte welkom om het online kennisprogramma te volgen op 17 november. Deelname aan de netwerkdag op 18 november is uitsluitend toegankelijk voor studenten uit het 3e en 4e studiejaar. Wij stellen hiervoor een beperkt aantal tickets beschikbaar, wees er dus snel bij!

Tickets zijn verkrijgbaar via: www.betonevent.nl

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren