Platform over technologie en uitvoering van beton

Beter te duur... - Voorwoord Betoniek 2018/1
Voorwoord Betoniek Vakblad 2018-1
Hans Kooijman

za 24 maart 2018
artikel

...dan niet te koop. Een ogenschijnlijk wijze raad die in de dagelijkse bouwpraktijk nogal eens gebruikt wordt door collega's die doeltreffendheid (effectiviteit) verkiezen boven doelmatigheid (efficiency). Als de techniek maar haar doel treft, dan is matigheid niet onze eerste keus. Een goed punt om over na te denken nu we zo bezig zijn met matigen van onze impact op Moeder Aarde.

Ons vakblad Betoniek speelt hier ook deze keer op in met een aantal bijzondere artikelen waarin het spanningsveld tussen doeltreffendheid (levensduur) en doelmatigheid (duurzaamheid) nader wordt belicht. Het artikel van Joost Gulikers en Edwin Vermeulen geeft deze uitgave een uitgebreide beschouwing over de soms tegenstrijdige effecten van cementkeuze voor enerzijds de levensduur en anderzijds de duurzaamheid van betonconstructies.
Naast alle aandacht voor cement en betonsamenstelling, is het zeker verfrissend ook eens een blik op andere duurzaamheidskansen te werpen. Het artikel van Anja Buchwald en Harry Kouwenhoven geeft inzage in de mogelijkheden die het aspect korrelpakking kan opleveren voor het ontwerpen en uitvoeren van een doeltreffend en doelmatig betonmengsel. Een hernieuwd inzicht in onze (cement)betonwereld!
In de reeks 'Schoonbeton' behandelen we ook graag het verdere verloop van een gezond en mooi betonleven. Henk Oude Kempers vertelt ons daar meer over.
Daarbij behandelen we ook een praktijkproject, de parkeergarage naast de nieuwe spoortunnel in Delft van de hand van Andrea Baak, Sander Prakken en Hans Mortier. Een project waarin een veelvoud van details in slimme samenwerking met een complexe omgeving hebben geholpen om dit ondergrondse werk te realiseren.

Ik wens u een duurzaam leesgenoegen!

Volledig
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld u
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren