Platform over technologie en uitvoering van beton

Alles draait om beton op 25 juni Hanneke Schaap

vrij 3 apr 2015

Op donderdag 25 juni 2015 wordt in Eindhoven de eerste Dag van de Betontechnologie georganiseerd. Een dag die volledig in het teken zal staan van het bouwmateriaal beton. De dag wordt georganiseerd door de Betonvereniging, in samenwerking met Stutech, BFBN, VOBN en het Cement&BetonCentrum met ondersteuning van het Platform Betoniek.

Beton is het wereldwijd meest gebruikte bouwmateriaal. Daar weten we toch alles van? Was dat maar zo. Het materiaal is nog altijd enorm in ontwikkeling, en dat geldt zeker voor de samenstellende delen: cement, toeslagmaterialen, hulpstoffen. Dagelijks komt er nieuwe kennis bij, en die kennis moet continu worden verspreid.

Samen verantwoordelijk

Beton is een mooi, maar ook complex bouwmateriaal. Constructeur, aannemer en betontechnoloog, allemaal denken ze dat ze weten hoe je met beton kunt en moet bouwen. Maar klopt dat wel met de bevindingen in de praktijk? Heeft de constructeur wel door hoe hij zich het best kan wapenen tegen vervormingen door temperatuur, krimp en zettingen? Weet de aannemer wel voldoende welke methoden hij het best kan toepassen om de scheurvorming in het beton te beheersen? En heeft de betontechnoloog genoeg in de gaten welke consequenties dit alles heeft voor zijn betonmengsels?

Duidelijk is in elk geval dat constructeur, aannemer en betontechnoloog samen verantwoordelijk zijn voor een kwalitatief hoogstaande en duurzame betonconstructie. Elke specialist moet zijn expertise in goede samenwerking durven inbrengen en open staan voor de wensen en mogelijkheden van de ander.

Programma

De dag biedt een staalkaart van wat vandaag de dag zoal mogelijk is met beton. Zo zal de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven een informatieplein inrichten waarop zal worden ingegaan op het 3D-printen met beton. Demo’s, films en proefopstellingen rondom dit thema worden toegelicht door deskundigen.

Aansluitend staan diverse parallelle lezingen op het programma over uiteenlopende betontechnologische onderwerpen, gericht op ontwerp, uitvoering en technologie. In een plenair deel wordt teruggekoppeld uit de parallelsessies, worden vragen uit het publiek beantwoord en zal een futuristische blik op de (nabije) toekomst van de betontechnologie worden gegeven.

Vervolgens worden de diploma’s uitgereikt aan de nieuwste lichting betontechnologen en de dag wordt ten slotte afgesloten met een opdracht aan de volgende Dag van de Betontechnologie.

Spoorboekje

12.00 - 13.30 uur: Infoplein, TU Eindhoven, gebouw Vertigo

14.00 - 15.30 uur: Parallelsessies, Techniekhuys, Veldhoven

1. Ontwerp: veilig construeren met nieuwe materiaalparameters

2. Uitvoering: de kwaliteit van een betonconstructie wordt op de bouw bepaald

3. Technologie: men vraagt en wij draaien? Of gewoon: Fusion cooking?

16.00 - 18.00 uur     Plenair programma

18.00 - 20.00 uur     Borrel + buffet

                              

De dag is interessant voor iedereen die beton een warm hart toedraagt: opdrachtgevers, architecten, constructeurs, uitvoerders, werkvoorbereiders, betontechnologen en docenten.

Toegangsprijs voor leden van de Betonvereniging, BFBN, VOBN, Stutech en Betoniek bedraagt € 100. Niet-leden betalen € 150.

Meer informatie: info@betonvereniging.nl

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren