Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

7.200 kuub onderwaterbeton

20 juni 2011

Op 20 juni wordt de volgende stort begonnen van onderwaterbeton in Nijverdal. Dit gebeurt in het kader van de aanleg van het Combiplan in het centrum van de plaats. In vier dagen tijd wordt ter hoogte van de Bouwmeesterstraat ruim 7 m³ beton gestort.

Het is de grootste hoeveelheid onderwaterbeton in dit project tot nu toe; daarvoor was dit 5.800 m³. In de secties van de bouwkuip waar de vloer onder het grondwaterniveau is, wordt onderwaterbeton gestort. Dit gebeurt per sectie. Om ervoor te zorgen dat er een aaneengesloten waterdichte vloer ontstaat in de tunnelbak, moet het onderwaterbeton per sectie in één keer worden gestort. De werkzaamheden gaan daarom dag en nacht door.

De aan- en afvoerroutes van de vrachtwagens met beton worden door de aannemerscombinatie Leo ten Brinke zodanig gekozen, dat de overlast voor het verkeer in en om Nijverdal zo veel mogelijk beperkt blijft. Rijkswaterstaat heeft omwonenden gewaarschuwd voor mogelijke (geluids)overlast van de werkzaamheden en de aanvoer van het beton. Volgens Rijkswaterstaat viel de overlast bij eerdere storten mee.

Combiplan Nijverdal

Het Combiplan Nijverdal ontlast het centrum van Nijverdal, door het knelpunt van de N35 aan te pakken. Rijkswaterstaat verplaatst de N35 naar het noorden en ProRail legt hiernaast het spoor aan. Een deel van de nieuwe weg en het spoor komt in een tunnel te liggen. Combiplan Nijverdal is in 2014 gereed.

Bron: Tubantia

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren