Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

15 nominaties voor Betonprijs

1 juni 2022

Voor de Betonprijs 2021 zijn door de vakjury 15 projecten in zes categorieën genomineerd. De Betonprijs, die dit jaar voor de 22e keer wordt georganiseerd, wordt sinds 1979 elke twee jaar uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector om de kennis en kunde in de Nederlandse betonsector te vergroten. De uitreiking van de prijs, die in november 2021 vanwege coronamaatregelen niet kon doorgaan, vindt plaats op dinsdag 14 juni tijdens het Beton Event in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam.

Voor de Betonprijs komen projecten in aanmerking die een voorbeeld zijn van o.a. intelligente, verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en inspirerende toepassingen van het materiaal beton. Het zijn bouwwerken of -delen (in de brede betekenis van het woord) in Nederland, gerealiseerd door Nederlandse of buitenlandse bedrijven. Ook projecten die door Nederlandse bedrijven zijn gerealiseerd in het buitenland kunnen in aanmerking komen, met als voorwaarde dat er een wezenlijke bijdrage moet zijn geweest van Nederlandse betonexpertise. 

Voor de Betonprijs 2021 zijn door de jury in zes categorieën in totaal 15 projecten genomineerd die kans maken op het winnen van deze prestigieuze prijs. Eén van deze genomineerden maakt tevens kans op de Toekomstprijs, waarvoor studenten stemmen op het project dat hen het meest aanspreekt. De volgende projecten zijn genomineerd:
 
Categorie Bestaande Bouw

 
Categorie Civiele Bouw

 
Categorie Duurzame Bouw

  • Brug 4 ‘Rondje Weerwater’ (onderdeel van de twee circulaire bruggen op het Floriadepark), Almere
  • Nieuwe verbinding N69, grenscorridor N69 gelegen in Provincie Noord-Brabant
  • Verduurzaming woningbouwskeletten met CO2-arm beton

 
Categorie Grensverleggende Bouw

  • Appartementengebouw The Line, wijk Overhoeks in Amsterdam
  • Concertzaal Amare, Den Haag

 
Categorie Utiliteitsbouw

  • Concertzaal Amare, Den Haag
  • Van der Valk Amsterdam Zuidas, Amsterdam

 
Categorie Woningbouw

  • Appartementengebouw The Line, wijk Overhoeks in Amsterdam
  • Westbeat, Amsterdam
  • Westerschans 1B, Goes

 
De uitreiking van de Betonprijs vindt plaats op dinsdag 14 juni tijdens het Beton Event in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam.

Wil jij ook hierbij aanwezig zijn? Dat kan! Tickets voor het Beton Event 2022 zijn tot 8 juni te verkrijgen op betonevent.nl 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren