Platform over technologie en uitvoering van beton

Betoniek Standaard 16-22: Pappen en nathouden
Over nabehandeling van beton

di 14 november 2017
artikel

Het beton is gestort, verdicht en afgewerkt. Nu alleen nog even nabehandelen en we kunnen naar huis. Deze Betoniek gaat over nabehandelen: het actief beïnvloeden van de waterhuishouding in het buitenste laagje beton. Dit laatste staartje van het maken van beton is aanleiding voor veel discussies. In de tijd van een kopje koffie praten we je helemaal bij.

Het maken van goed beton kent veel opeenvolgende stappen in de tijd, waarin we tot en met de laatste stap ons best moeten blijven doen, dus inclusief de periode van nabehandeling. Op dit laatste traject zoomen we in deze Betoniek heel specifiek in. We beginnen daarbij met het waarom van de nabehandeling; wat proberen we ermee te bereiken of te voorkomen? Vervolgens duiken we het materiaal in. Welke processen komen we tegen waarop we bij de nabehandeling moeten inspelen? Met die kennis worden vervolgens de manieren van nabehandelen besproken. Deze Betoniek eindigt met hoe al deze kennis in de regelgeving is vastgelegd.

 

Volledig
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld u
aan bij ons netwerk.

Reacties

John - Windward Roads B.V. 22 maart 2018 15:03

Wil graag Lid worden

xMet het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren