Platform over technologie en uitvoering van beton

Hoe maak je een betonconstructie duurzaam?

woe 8 feb 2017

Functionarissen op de bouwplaats hebben basiskennis nodig van het materiaal beton om te kunnen communiceren met zowel de ontwerpers van de betonconstructie als de leveranciers van de betonspecie. Welke eisen heeft de ontwerper eigenlijk aan het beton gesteld en voor welke detaillering heeft hij gekozen? En hoe kan de betonleverancier helpen om de uitvoering zo goed mogelijk te laten verlopen?

Vanaf 23 februari 2017 komen allerlei aspecten die van belang zijn bij de uitvoering van betonconstructies in 3 lessen van 4 uur aan bod. De vervolglessen staan gepland voor 9 en 16 maart. Er wordt niet alleen uitvoerig ingegaan op basisbegrippen van het materiaal beton en betontechnologische aspecten, maar ook staan diverse nieuwe ontwikkelingen op het programma.

Na afloop weet je uit welke hoofdbestanddelen beton bestaat en hoe deze bestanddelen met elkaar reageren. Verder weet je hoe te handelen bij het bestellen en storten van betonspecie, hoe de sterkteontwikkeling verloopt en wat het belang is van een goede nabehandeling. Tot slot heb je kennis van de invloed die de bekisting heeft op het betonoppervlak en op het esthetisch resultaat van de betonconstructie.

De cursus wordt gehouden in Gouda. De lestijden zijn van 15.00 tot 19.30 uur. Meer informatie en aanmelden kan via de website van de Betonvereniging.

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren