Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / / Artikelen

Druk, druk, druk

Voorwoord Betoniek Vakblad 2017/4 - 14 december 2017

Ik geef het toe, de laatste weken van elk jaar kenmerken zich door een lawine van bijeenkomsten, rapportages, afspraken of zelfs heuse afrekeningen die allemaal nog even voor de jaarafsluiting gesetteld moeten worden; een agenda-glijbaan van de Betondag tot recht onder de kerstboom.

Een mooi moment om dan toch even stil te staan bij het betonjaar 2017. Wie zegt dat we als sector niet vernieuwend zijn, die heeft toch éven niet opgelet. Grensverleggende techniek bij veel van de betonprijswinnaars, flinke sprongen in digitalisering, de eerste CSC-certificaten, de opening van het Betonhuis én een nieuwe directeur bij de Betonvereniging. Laat betonjaar 2018 maar komen!

Omgaan met druk en vernieuwing is ook het thema van deze speciale aflevering van ons vakblad. Bekistingsdruk wel te verstaan; een ogenschijnlijk klein – maar voor onze uitvoeringstechniek allesbepalend – effect. We nemen u mee naar mooie uitvoeringsvoorbeelden van onconventionele bekistingstoepassingen bij de nieuwbouw voor Danone en de bijzondere appartementengebouwen Twister en Tango. Projecten die de optimale balans tussen tijdsdruk en bekistingsdruk hebben weten te vinden.

Ik wens u veel leesplezier en alle goeds voor de komende feestdagen. En iedereen die het in deze periode “druk, druk, druk” heeft, die raad ik aan allereerst iets zuiniger met woorden om te springen, ook dat scheelt tijd…

Hans Kooijman
Hoofdredacteur Betoniek Vakblad

Lees Betoniek Vakblad 2017/4 online
Voor reacties: hanskooijman@betoniek.nl

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren