Scholingsstructuur bekistingen en ondersteuningen in de startblokken

Bookmark Download dit artikel Print deze pagina

maandag 12 december 2016 Betoniek Vakblad 2016/4 119x gelezen

Een jaar na het verschijnen van de Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies wordt een belangrijke volgende stap gezet: de introductie van de scholingsstructuur. De structuur vindt zijn oorsprong in de richtlijn zelf en is bedoeld om het vakmanschap van ondersteuningsmonteurs en bekistingstimmermannen meetbaar te maken. Wie niet regelmatig investeert in opleidingen, kan immers niet verwachten dat de kwaliteit en de veiligheid op de bouwplaats zijn gegarandeerd. Wat zijn de gevolgen voor de praktijk en waar moet concreet rekening mee worden gehouden?

 

auteurs:

Jan Remmits

Safe bv

Martin Franke

Beta PR & Media

  • Pagina 1
  • Pagina 2
  • Pagina 3
  • Pagina 4

Pagina 1

auteurs Jan Remmits Safe bv en Martin Franke Beta PR & Media
Scholingsstructuur
ondersteuningen in
Een jaar na het verschijnen van de Richtlijn Betonbekistingen en
Ondersteuningsconstructies ...
auteurs Jan Remmits Safe bv en Martin Franke Beta PR & Media Scholingsstructuur ondersteuningen in Een jaar na het verschijnen van de Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies wordt een belangrijke volgende stap gezet: de introductie van de scholingsstructuur. De structuur vindt zijn oorsprong in de richtlijn zelf en is bedoeld om het vakmanschap van ondersteuningsmonteurs en bekistingstimmer- mannen meetbaar te maken. Wie niet regelmatig investeert in opleidingen, kan immers niet verwachten dat de kwaliteit en de veiligheid op de bouwplaats zijn gegarandeerd. Tegen de stroom in Na een aantal jaren mineurstemming is de bouw momenteel weer aan een forse opgang bezig. Een verbetering die op alle vlakken merkbaar is. Ondanks die groei stromen jaarlijks nog grote hoeveelheden bouwvakkers uit. Met een instroom die een stuk lager ligt, is de rekensom snel gemaakt: het aantal personen dat werkzaam is in de bouw wordt minder. Met die uitstroom ver- dwijnt ook een deel van de kennis op uitvoeringsniveau. Daarnaast laten de ongevalscijfers zien, ondanks veel suc- cesvolle inspanningen om de kwaliteit op de bouwplaats te vergroten, dat er nog steeds veel ruimte voor verbetering Scholing onderdeel van Richtlijn Bekistingen en Ondersteuningen 28 VAKBLAD I 4 2016

Reacties Reacties

Reageren
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Toegang tot het archief voor het hele bedrijf?

Met een bedrijfslidmaatschap krijgt het hele bedrijf toegang tot het online archief. Zo hoeft u niet voor elke medewerker afzonderlijk een lidmaatschap aan te vragen, maar zorgen wij ervoor dat dat in één keer geregeld wordt. Natuurlijk tegen gereduceerd tarief!

 

Meer informatie

Dit artikel los kopen?

Wilt u dit volledige artikel lezen, maar geen abonnement op Betoniek afsluiten? Bestel dan de pdf van dit artikel voor € 15,-.
Bestel dit artikel

Betoniek, platform over technologie en uitvoering van beton is een uitgave van Aeneas.
© 2017 www.betoniek.nl - alle rechten voorbehouden.